HARDLYNX HL530 bérelhető

Bérelhető HL530 Csúszókormányzású rakodó földmunkagép Budapest Csepeli átvétellel, vagy országos kiszállítással is. A kölcsönözhető csúszókormányzású HL530 egy kisméretű, merev vázú, motorral hajtott, emelőkarokkal ellátott gép, amely sokféle adapter, szerszám vagy tartozék rögzítésére szolgál. A botkormányos HL530 univerzális földmunkagépek jellemzően olyan gumilánctalpas járművek, amelyeknek a lánctalpai mechanikusan szinkronban vannak mindkét oldalon, és ahol a bal oldali hajtott gumilánctalpak a jobb oldali hajtott gumilánctalpaktól függetlenül mozgathatók. A kanyarodás differenciálkormánnyal történik, amelyben a bal és a jobb oldali gumi lánctalpat különböző sebességgel mozgatják, a gép pedig a fix tájolású futómű megcsúszásával vagy a talajon való húzásával fordul. Ezért hívják ezeket a járműveket csúszókormányzott járműveknek, vagy csúszókormányzású rakodónak is. A csúszó kormányzású járművek képesek szinte helyben megfordulni.

HL530 Csúszókormányzású rakodó

Műszaki paraméterek

 • Motor Yanmar
 • Üzemanyag Diesel
 • Névleges teljesítmény 2KW (30HP)
 • motor fordulatszám (fordulat/perc) 3000
 • Hengerek száma 3
 • Szivattyú típusa Italy HANSA
 • Szivattyúk száma 3
 • Járműkormányzás Joystick servo
 • Kanál vezérlés Joystick
 • Teherbírás (50%) (kg) 320
 • Billenési terhelés 640
 • Menetsebesség (km/h) 0 - 5.6
 • Súly (kg) 1140

HARDLYNX HL530 Univerzális rakodógép

Az adapterek különböző tartozékokat jelentenek, amelyek más-más tulajdonságokkal ruházzák fel a munkagépet és különböző ásási, tartási, emelési, bontási funkciókat biztosítanak. A kotrógépek különféle hidraulikus tartozékokat használnak, amelyek különböző célokat szolgálnak. A kotrógépben használt tartozékok és alkatrészek némelyike ​​a következő: merítőkanál, rézsükanál, emelőcsiga, hasító, hidraulikus bontókalapács, karos ollófogó (farönköt lehet vele rakodni) famegmunkáló adapterek.

A kotrógépeket sokféleképpen használják:

 • Építkezés,
 • Általános osztályozás / tereprendezés,
 • Bányászat különösen, de nem csak külszíni bányászat,
 • Tavak medrének kialakítása,
 • Medence kerti tó kiásás.
 • Árkok, lyukak, csatornák alapozások ásása,
 • Cölöpverés,
 • Aknák helyénekkiásása,
 • Anyagmozgatás,
 • Bozótvágás hidraulikus fűrésszel és fűnyíró tartozékokkal,
 • Erdészeti munka,
 • Erdészeti mulcsozás,
 • Bontás hidraulikus körmös, vágó és törő tartozékokkal,

Mire lehet használni a HL530 Univerzális rakodógépet?

HARDLYNX HL530 bérelhető

A HL530 Univerzális rakodógépet is lehet használni nagy kotrógép helyett, ha belülről, rámpán közlekedve ásunk kifelé. A HL530 rakodó először kiás egy rámpát, amely enyhe szögben a kiásni kívánt gödör széléhez vezet. Ezután a rámpa segítségével szállítja ki a kiásott anyagot a munkaterületről. A csúszó rakodó átalakítja a rámpát, ami meredekebbé és hosszabbá teszi azt, ahogy az ásatás mélyül. Egyéb alkalmazások lehetnek nyersanyag szállítása a munkaterületen, vagy segítségnyújtás a durva osztályozási folyamatban. Egyes esetekben ezt a módszert hívhatják belépési pontnak is. Mivel a minikotrók kanál vagy gém mélysége korlátozott, ezért ezek a munkagépek nem képesek általában a gém hosszának megfelelő mélységnél mélyebbre ásni. Ha viszont lejtős rámpán keresztül végezzük a föld kitermelését akkor szinte bármilyen mélységű gödröt ki lehet ezzel a módszerrel ásni. Afrikai gyémántbányák sokszor alkalmazzák ezt a módszert és így többszáz méter mélyre is le tudnak ásni. A módszer fontos része, hogy a kifelé vezető út a rámpa bizonyos szögnél nem lehet meredekebb, hogy a gépek ne boruljanak fel. Ezért a rámpát, ha van rá lehetőség mély gödörnél meg kell nyújtani, hosszabbítani. A nagyon mély gödröknél az ásás szélén képeznek ki feljáró rámpákat, amelyek a gödör széle felé emelkednek, ezáltal a gépek könnyen és biztonságosan ki tudják szállítani a gödörben kitermelt földet vagy más anyagot. Fizikai szempontból ilyenkor az enyhe emelkedésű rámpa a „gödör köré” van hajtogatva. Megoldás lehet még, ha a munkagépet daru teszi be, illetve emeli ki a gödörből.

Kerekes kotrógépek

Létezik a HL530 univerzális rakodónak kerekes verziója is. A kerekes kotrógépek ugyanolyan erősek és termelékenyek, mint a lánctalpas kotrógépek. A kerekes kotrógépek nagyon jól használhatók az út menti munkákhoz, mert manőverezhetőbbek, mint a lánctalpas kotrógépek. A lengő gémes modellek probléma nélkül működhetnek egyetlen sávban. Terepen azonban nincs akkora tapadásuk, mint egy lánctalpas gépnek. A vizes talajon csúsznak és ezért különösen esős időszakban az egyenes talajon javasolt a használatuk. A nagyon egyenetlen sziklás, dombos talaj is gondot jelenthet számukra. Kiválóan teljesítenek a városi területeken, egyenes munkafelületen. Ezért a kezdő munkálatokat a kotrókanalas Bobcatekkel szokták végezni, amely elegyengeti a talajszintet a további kényelmes munkavégzéshez. A kerekes kotrógépek a legkülönfélébb alkalmazásokhoz használhatók – roncstelepi munkákhoz, útépítés, bontás munkákhoz, anyagmozgatáshoz, hulladékkezeléshez, közművek telepítéséhez, hogy csak néhányat említsünk.

Kotrógép bérleti díja

A kotrógép bérleti díja lehet, hogy magasnak tűnik első ránézésre azonban az általa elvégezhető munka nagysága sokkal nagyobb, mint amekkora munkát élőerővel, nehéz csákányozással, lapátolással el tudna végeztetni. Arról nem is beszélve, hogy kizárólag a gépkezelő munkatársat kell beengedni az ingatlanába, ha kezelőt is kér a géphez, nem pedig több ismeretlen embert. A kotrógép folyamatosan egyenletes munkateljesítményt nyújt reggeltől estig és nem fárad el, nem káromkodik, nem rúg be, és nem kell folyamatosan figyelmeztetni a munkára. Ezért a Bobcat és mini kotrógép bérlés földmunkára egy rövid és hosszútávon is kifizetődő befektetés.

Kotrógépek

A kotrógépek a téli szezonban is hasznosak lehetnek olyan módokon, amelyekre általában nem is gondolnánk. Például az egyszerű hóeke és hómaró tartozékok ideálissá teszik a hóeltakarításhoz, különösen nagy területeken, például parkolókban.

Ha kisebb munkája van, kompakt mini kotróink is elérhetőek, amelyek elég könnyűek ahhoz, hogy könnyen és gyorsan szállíthatók legyenek. Az ilyen típusú kotrógépek rendkívül hasznosak lehetnek árokásási feladatokhoz, mivel a hidraulikus rendszerek fejlődése gyakran annyi erőt és képességet biztosít számukra, mint sokkal nagyobb berendezések.

Ha figyelembe vesszük a különböző kotrógépeket és kotrógép tartozékokat, akkor nincs sokoldalúbb földmunkagép a HL530 univerzális kotrógépnél, ezért létfontosságú a használata sok különböző iparágban és építőipari területen. Új és használt kotrógépeket kínálunk bérlésre olyan márkáktól, mint a Carter, HARDLYNX, Bobcat kiemelkedő választékot kínálva Önnek. Amikor elkezd gondolkodni a következő munkán, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy biztosíthassuk a munkához megfelelő felszerelést.

Nem számít, milyen iparágban dolgozik, egy kotrógép segíthet gyorsabban és hatékonyabban elvégezni a munkát.